Google+


Praktische infoData in 2017

25 maart, 24 juni, 23 september en 16 december 2017

10u-17u


Docent

Katrien van Reybrouck


Kosten

Per zaterdag: € 70,-

Volledige reeks van 4 zaterdagen: € 250,-

inclusief koffie, thee, versnaperingen en soep.


Inschrijven

Bij voorkeur via dit

inschrijvingsformulier

, per

email

of telefonisch

: 050/67 52 74


VOF Het Ontdekkingshuis,  Centrum voor yoga, meditatie, muziek en therapie • Polderhoeklaan 20 • 8310 Sint-Kruis Brugge • West-Vlaanderen • België
t: 050 / 67 52 74 • gsm: 0468 / 21 46 68 of 0496 /  73 93 32 • info (at) hetontdekkingshuis (punt) be • BTW nummer:  BE 0557.962.905
Tags:  Brugge, yoga, muziek, koor,  zang, mantra's, mantra, stem-improvisatie, meditatie, mindfulness, cranio sacrale therapie, massage, improvisatie,
persoonlijke groei, zwangerschapsyoga, yoga in de overgang, dansyoga, Indiaas harmonium, opname studio, harmonium stemmen, harmonium kopen, tanpura


Deelneemsters over de 1e sisterhood dag:

"... De lente-sisterhood was een unieke belevenis. Het integreren van klank en dans, speelsheid, de natuur en een zeer verzorgd ritueel, maakten van deze dag één groot LENTEfeest voor mij.

De opbouw nodigde uit tot stil zijn en luisteren om onverwachte ontmoetingen toe te laten. Als universele vroedvrouw leidde Katrien met liefde, geduld en zachtheid zeven geboortes in en liet ze ons in de voetsporen van de universele moeder stappen.

Durga en Kali waren nooit ver weg. We reciteerden op verschillende momenten de Durga mantra, die zelfs vandaag nog resoneert in mijn geest, mijn hart en in iedere cel van mijn lichaam.

Als een pasgeboren kind voelde ik mij na afloop kwetsbaar, blij en gelukkig. Na een zalige nachtrust voel ik mij nog steeds blij, gelukkig en verbonden met met de Natuur om mij heen, met mijn natuur en met nog veel meer wat ik dan maar als het Onnoembare benoem ..."

- - - -

Dank je wel voor de 1ste Sisterhood, het was een prachtige dag!
Heel liefdevol en teder, heel zacht en toch krachtig heb je ons door het uitgebreide programma heen gecoacht. Je ben een bijzondere vrouw !
Ook mijn mede-sisters waren stuk voor stuk mooie en sterke vrouwen, (chapeau voor de oudste onder ons! ).
De Durga/Kali mantra-dans  gaf me mijn eigen plaats in de groep én stevige grenzen. Het reciteren van de mantra gaf me power en sterkte.
De ontmoeting met onze demonen tijdens de wandeling vond ik intens en pijnlijk, de symbolische verbranding ervan bevrijdend.
Het verblijf in de baarmoeder vond ik dan weer komisch (ik kwam niet meer bij van het lachen omdat ik me de reactie van mijn man/vriendin/psychoanalist zo levendig kon voorstellen...) De 'geboorte' echter was gewoon sacraal, het leek wel alsof ik opnieuw geboren werd en ontvangen door een liefdevolle moeder die me onvoorwaardelijk accepteerde.
Maar waar ik vooral door getroffen ben is jullie onvoorstelbare gastvrijheid en gulheid!
-zomaar in jullie living,
-aan een mooi gedekte tafel,
-lekkere verse rode bietensoep met broodjes mogen eten
en dan de beste worteltaart  met thee/koffie in jullie tuin !"

Welkom!

Sisterhood dagen

Voor wie

De Sisterhood-dagen zijn bijeenkomsten van vrouwen die zich voeden met dynamische, vreugdevolle en stille energie en met de liefdevolle verbinding van elkaars aanwezigheid. Vrouwen van alle leeftijden zijn welkom op deze bijeenkomsten.


Omschrijving

Zachte yoga, dans, zang en meditatie brengen je terug in contact met je innerlijke energiebron, daar waar de vrouwelijke en mannelijke energie één zijn.

Alles wat we doen tijdens deze sessies draagt bij om vanuit je essentie vol passie in het leven te staan.


We komen 4 keer samen op een jaar, de lente-sisterhood, de zomer-sisterhood, de herfst-sisterhood en de winter-sisterhood.

We laten ons dragen door het natuurlijk ritme van de 4 seizoenen en leren luisteren naar de stem van ons hart en onze ziel.


De cyclus jong meisje, adolescent, jonge vrouw en vrouw van middelbare leeftijd zijn de seizoenen in het leven van een vrouw.

Vreugde, verdriet, blijheid, boosheid enz.. zijn de seizoenen van emoties die voelbaar zijn in ons lichaam. Je leert tijdens de sisterhood-dagen dat je leven en de processen in je lichaam voortdurend in beweging zijn.


Samen maken we weer contact met ons lichaam en omarmen we onze vrouwelijkheid in haar totaliteit. Tijdens deze bijeenkomsten leer je als vrouw om je onder te dompelen in de diepere waarden van je 'vrouw zijn'.


Je kan deze dagen ervaren als een gemeenschap van vrouwen die zorg dragen voor zichzelf.

In de koepelzaal van het Ontdekkingshuis, rond het vuur, aan de branding van de zee of in het bos kom je weer in contact met je innerlijke stem, je sensualiteit, je kwetsbaarheid, je vrouwelijke kracht.


We maken de cirkel rond met de 4 seizoenen. Je kunt je inschrijven voor 1 zaterdag of voor de hele reeks.


We maken met z'n allen een potluck, iedere deelnemer brengt iets mee en we laten ons verrassen door alles met elkaar te delen.