Welkom in de webshop van Het Ontdekkingshuis

Handboek voor Klein Geluk • Maria Grijpma en Inge Jager

Meer afbeeldingen

Handboek voor Klein Geluk • Maria Grijpma en Inge Jager
€ 14,50

Speciale feestdagenprijs.
Dit boek kan zowel worden afgehaald als worden opgestuurd. Maar alleen binnen België. Verzendkosten: € 2,95
Bestel dit boek door € 12,90 over te maken op BE 33 0017 3462 6546 ten name van Het Ontdekkingshuis. Graag vermelden: je naam, adres en Klein Geluk.


Samenvatting


Wellicht is klein geluk het grootste van allemaal: van die gewone, kleine dingen die je zo makkelijk over het hoofd ziet en waarvan je eventjes helemaal gelukkig wordt - als je ervoor open staat.


Maria Grijpma en Inge Jager zijn op zoek gegaan naar klein geluk. Ze hebben daarbij een flink aantal ideeen ontwikkeld en uitgeprobeerd, al dan niet met hun cursisten. Aan de hand van een lijst met behoeftes wordt de lezeres uitgenodigd inspiratie te zoeken om in haar leven klein geluk te brengen.

OF
Beschrijving

Details

Maria Grijpma en Inge Jager zijn op zoek gegaan naar klein geluk. Ze hebben daarbij een flink aantal ideeen ontwikkeld en uitgeprobeerd, al dan niet met hun cursisten. Aan de hand van een lijst met behoeftes wordt de lezeres uitgenodigd inspiratie te zoeken om in haar leven klein geluk te brengen.

Waar heb jij behoefte aan: vrolijkheid, rust, kracht, passie? Zoek en vind dan suggesties over bijvoorbeeld lachen, een eigen plek inrichten, ademen, smartlappen schrijven, bloembollen in huis halen, klank geven, met aandacht aanraken, mediteren of zwerven aan zee. De vlot geschreven aanwijzingen helpen je stap voor stap om het kleine geluk terug in je leven te brengen. Gecombineerd met een schat aan verwijzingen naar inspirerende boeken en websites is dit handboek een ideaal cadeau - voor jezelf of voor een ander.

Recensie(s)

Dit boek is erop gericht om meer geluk in je leven te ervaren door middel van kleine dingen. Het is geschreven door twee vrouwen die beiden werkzaam zijn als coach. Een gemakkelijk te lezen en vrolijk boek, geschreven in de vorm van een receptenboek. Het is met name gericht op vrouwelijke lezers die af en toe behoefte hebben aan inspiratie. Met een gebruiksaanwijzing voor het kiezen van een passend 'recept'.

De receptenindex is gegoten in vijftien verschillende behoeften, zoals bijvoorbeeld: buiten zijn-natuur, eenvoud-simpeler leven en inspiratie-inzicht. Hierdoor is het gemakkelijk om een oefening te kiezen die bij je behoefte van dat moment aansluit. De oefeningen (recepten) zijn zeer divers, van een 'complimentendieet' naar 'onbekommerd dansen' tot 'woede voelen'. Vrijwel elk recept eindigt met een verwijzing naar een of meer bij het 'recept' passende websites en/of literatuur. Tevens achterin een vermelding van de 'aandeelhouders' van het boek.

Danielle Bakker

- - - 

Dit boek is voor mij een onuitputtelijk bron van heerlijke ideeën waar ik zelf niet op zou komen..
Zo veelzijdig en voor ieder én elk moment wat wils! Ik word er zo blij van.
Ik kan het iedereen aanraden, want alleen al het lezen over kleine gelukjes doet ter plekke een geluksmoment ontstáán. Ik ervaar dan meteen al een gelukkiger stemming, door "ojá, da's leuk/fijn/heerlijk" te denken, en voel direkt een soort jarig-gevoel vol verwachting erover.
Het (Klein) geluk ligt vaak naast m'n bed om sombere gevoelens om te zetten in positieve gedachten, het helpt vrolijker dromen genereren, zowel voor de nacht als voor de volgende dag, plannetjes maken én natuurlijk ook de momenten om deze diversiteit aan geluk-creëren uit te voeren!
Heb dit fijne boek al aan vele vriendinnen kado gegeven...

Pluspunten:
Inspirerend, Praktisch toepasbaar, Verrassend, uitnodigend, opbeurend

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.