In het Ontdekkingshuis bieden we individuele sessies aan die je helpen om moeilijke en steeds terugkerende thema's en problemen in je leven aan te pakken.

Zoals bijvoorbeeld:

• chronische stress,  vermoeidheid/slapeloosheid en rusteloosheid

• chronische pijn, die het moeilijk maakt om je lichaam te ontspannen

• ademhalingsproblemen, die een specifieke aanpak vragen

• depressieve gevoelens

• malende gedachtes en emoties over het verleden, heden en toekomst. Ze maken je duidelijk dat er iets niet is opgelost uit het verleden.

• onafgewerkte conflicten. Onuitgesproken emoties en ruzies met je man/vrouw, familieleden, vrienden, kennissen, buren en collega’s. Je weet niet hoe je dit aan moet pakken…

• ondermijnende gedragspatronen zoals vluchtgedrag. Zo kun je o.a. vluchten in roken, werken, seks, alcohol. Vaak ligt de oorzaak in pijnlijke gebeurtenissen uit het verleden met de bijbehorende emoties. Het onderdrukken, vermijden, negeren en ontkennen van die emoties geeft veel stress, maar ook het vluchten zelf.

• angst om je leven een andere wending te geven bv veranderen van job of uit een destructieve relatie stappen.

• het besef, dat je je al zo lang hebt aangepast aan (de ideeën van) anderen. Je wilt ruimte voor jezelf creëren… Je wilt nu eindelijk je eigen leven vormgeven…

• het besef dat je altijd maar geeft en geeft en je op een bepaald moment beseft dat je batterij helemaal op is. Hoe komt het dat je jezelf bent vergeten…? En hoe kun je ervoor zorgen dat je krijgt wat je nodig hebt?

• je onvermogen om je te uiten, om te zeggen wat je nodig hebt of wat je van iets vindt uit angst voor…? Je wilt leren om je adequaat uit te drukken.A

anbod

en uitgangspunten

We bieden verschillende mogelijkheden om bovenstaande issues aan te pakken. Als je niet weet welke therapie het meest geschikt is, dan kun je advies vragen in een intakegesprek. En natuurlijk kun je ook een vorm kiezen, waar je al affiniteit mee hebt. Verderop kun je korte beschrijvingen lezen. Ons werk kent een aantal gemeenschappelijke kenmerken, zoals de lichaamsgerichte aanpak.


Lichaamsgerichte aanpak

Wat alle sessies met elkaar gemeen hebben is dat ze lichaamsgericht zijn en het zelfgenezend vermogen van je lichaam aanspreken. Natuurlijk moeten we de oorzaken van onze klachten verstandelijk begrijpen maar daarnaast is het belangrijk de verbanden te ontdekken tussen onze klachten en de signalen van ons lichaam.


Langdurig opgekropte emoties (zoals verdriet, frustratie, boosheid) en chronische stress zetten zich vast als gestagneerde energie in ons lichaam en kunnen voor veel ongemak zorgen.

Ze kunnen de werking van je spieren, gewrichten, organen, zenuwen en hersenen ernstig aantasten en dus beperken.

Tijdens de sessies wordt die “bevroren” energie weer vrijgemaakt. Je klachten verminderen gaandeweg en je levensenergie gaat weer vrijer stromen.

Daarom is het belangrijk dat je leert om terug in contact met je lichaam te komen. Hoe doe je dat? Door eerst te leren ontspannen.


Leren ontspannen is de eerste stap

Als het gaat om inspannen en ontspannen kent ons lichaam 2 standen:

• vechten en vluchten • de sympatische stand

• rusten en ontspannen • de parasympatische stand


Vechten en vluchten

Wanneer er gevaar is of er wordt een snelle actie van je gevraagd dan gaat je lichaam in de vecht en vlucht stand. Stresshormonen zoals adrenaline en cortisol worden aangemaakt, je hele systeem verzamelt energie en stoffen om scherp te kunnen waarnemen, de situatie in te kunnen schatten en adequaat te kunnen handelen.


Rusten en ontspannen

Herstel en rust, reparatie en opbouw, opslag en energiehuishouding. Dat zijn de kernwoorden van deze stand. Deze zorgt dat je lichaam weer een balans komt na een actie.

Maar bij veel mensen lukt het niet meer om deze balans terug te vinden. Ze kunnen niet meer of heel moeilijk ontspannen. Hoe komt dat?


Het lichaam denkt dat er steeds gevaar is

Chronische stress wil eigenlijk zeggen, dat het lichaam denkt dat het zijn “normale” toestand is om in stress te zijn. Dat komt omdat het vaak al jaren in die toestand is.

De stresshormonen blijven doorproduceren, richten schade aan en putten je helemaal uit. 

Het lichaam is totaal vergeten hoe het zich moet ontspannen.

Daarom ook is de eerste stap bij alle individuele sessies om het lichaam te leren hoe het zich kan ontspannen. Dan komt inzicht en herstel.


Ontspanning: inzicht en herstel

Alle cursussen en individueel werk zijn gericht op het activeren van de “rust en relax stand” en om energie-stagnaties in je lichaam aan te pakken.
Individuele sessies: een kort overzicht

Cranio Sacrale therapie

Cranio Sacrale therapie werkt op het centrale zenuwstelsel door zachte aanraking.

Het brengt het zenuwstelsel terug in evenwicht en dit werkt door in alle andere fysiologische systemen. Cranio Sacrale therapie heeft diepgaande invloed op fysieke, emotionele en mentale processen. Lees meer

hier

.


Mindfulness therapie en coaching

Bij mindfulness therapie werken we met dezelfde elementen als in de

cursus

, alleen gaan we specifiek in op jouw situatie, issues en leerdoelen.

De bijeenkomsten kunnen een therapeutisch karakter hebben of alleen puur gericht op de technieken, die we in de groepslessen leren. Of een combinatie van beide. Therapeutisch wil zeggen dat je bv kunt werken aan emotionele-, mentale blokkades of andere persoonlijke problemen zoals beschreven aan het begin van deze pagina.


Stem- en zangtherapie: je adequaat uitdrukken

Jouw stem verbindt je innerlijke wereld met de buitenwereld. Hierdoor kunnen we anderen duidelijk maken wat er in ons leeft, wat we wel en niet willen en wat we nodig hebben.

Tijdens deze sessies werken we aan het opheffen van keelblokkades en leer je bv om je verlegenheid of angst om je stem te laten horen te overwinnen.Energetische olie massage

Deze massage is vooral gericht op diepe ontspanning door zachte aanraking. We gebruiken uitsluitend natuurlijke draagoliën en zuivere etherische oliën.

Je kunt zelf de geur en de olie kiezen die bij jou past.

Bij een energetische massage ligt de nadruk op diepe ontspanning door zachte aanraking.

Lees

hier

meer.Individuele sessies en coaching
basisprincipes en overzicht


Welkom!
Welkom!